Sztárok a környezetért (X)

2010. 04. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hazai sztárok közvetlen környezetét bemutatva, jó példáikon keresztül ösztönözzük a környezettudatos gondolkodás és magatartás terjedését. A 6 interaktív tévéműsort 230 vidéki csatorna mutatja be.

A Környezet és Energia Operatív Program KEOP-6.1.3/B Környezeti nevelés és szemléletformálást elősegítő, támogatott pályázat keretében megvalósulásra kerülőprogram célja, hogy az interaktív tévéműsor módszerét felhasználva informális környezetvédelmi-ismeretszerzési lehetőséget biztosítson a hazai családok számára, elősegítse a környezettudatos gondolkodást magában foglaló élet alapjainak megteremtését oly módon, hogy neves hazai sztárok közvetlen környezetében vizsgálódva felhívja a pozitív és negatív jelenségekre a nézők figyelmét.

Szeretnénk olyan szemléletváltást kialakítani az emberekben, hogy a műsorok megnézését követően például eszükbe jusson, hogy a mobiltelefon töltőjét, amikor nem használjuk, ki kell húzni a konnektorból, hogy személygépkocsijukat csak indokolt esetben használják, vigyék a gyűjtőkonténerekhez szelektíven gyűjtött háztartási hulladékaikat, ne engedjék a talajba a gépkocsijuk fáradt olaját, energiatakarékos égőket használjanak szobáikban stb.

A Zöld Kommandó csapata hat alkalommal ellátogat egy-egy művészemberhez. Felméri, hogy az illető mennyire él környezettudatosan, mint például: hogyan gyűjti a szemetet, mennyire takarékoskodik az energiával, hogyan táplálkozik, közlekedik. A kiválasztott sztárok között az igazán természet közeli módon élőtől, a kimondottan városi életet élőig minden típus megtalálható.

A stáb Abaházi Csaba műsorvezetővel az élen el fog látogatni Kikihez az Első Emelet frontemberéhez, Illényi Katica hegedűművészhez, A Jó LaciBetyárhoz, Vásáry Andréhoz, Mészáros Árpád Zsolthoz az Operettszínház vezető művészéhez és Marót Vikihez a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar énekesnőjéhez.

A művész megmutatja a lakókörnyezetét, de ez a stáb a divatos valóságshow-khoz hasonlóan nem a művész hálószobájára lesz kíváncsi, hanem a (művész) lakókörzetében bemutatott konkrét, környezetkímélő megoldásokra és életviteli módokra, amik példát mutatnak és amit sokan követhetnek.

A hat műsor körülbelül kéthavonta kerül adásba legalább 230 vidéki televíziós csatorna mutatja majd be, egy kiemelt sugárzással, korlátlan, de minimum két ismétléssel.

További infó a zold-kommando.hu oldalon!

A program az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top