Tévézz, „videózz” okosan és kényelmesen!

2010. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy újabb vezeték nélküli médiaguru landolt a hálónkban a minap, melynek segítségével nagy képernyőn nézhetjük kedvenc filmjeinket, internetezhetünk a karosszékből, vagy akár játszhatunk is, kinek mi az igénye. S, mindezt számítógépről, vagy akár smartphone-ról is.

És ezt az egészet egy kis fekete doboz végzi, ahogy a neve is mutatja, nagyon okosan. A WonderMedia AOS SmartStream ugyanis nem más, mint egy kis stream boksz, melyet egy mozdulattal pároztathatunk a tévénk VGA, DVI, vagy HDMI portjához és amelyhez csatlakozhatunk számítógépünkkel, notebookkal, vagy akár okostelefonnal is. A nagy hatótávnak köszönhetően a forrás eszköz (PC, notebook, telefon) nem szükséges, hogy a készülék mellett legyen, használhatjuk akár a másik szobából is, még a vastagabb falak sem állják útját. További csatlakozóként két darab USB áll rendelkezésre, melyekhez billentyűzet, illetve egér köthető, ha éppen játszanánk, vagy szörföznénk a neten.

A hordozható eszközökön tárolt tartalmakat (film, fotó, stb) a csatlakozás után könnyedén kivetíthetjük a tévé készülékre és kényelmesen a fotelből szörfözhetünk a neten, filmet nézhetünk, vagy éppen játszhatunk is. A készülék rendelkezik Wi-Fi és Ethernet támogatással is, így azok is használhatják, akik kábeles internettel rendelkeznek, azonban Wlan nem áll rendelkezésükre. A gyártó állítása szerint a SmartStream kommunikációja kétirányú (!), míg a legtöbb WiDi eszköz csak egyirányú kapcsolatra képes, tehát lejátszásra alkalmas, ám a tévéadás rögzítésére nem. Nem így a SmartStream. Nos, a készülék elvileg már kapható, azt azonban nem tudom megmondani, hogy mennyiért, ugyanis a gyártó nem közöl árat az oldalán. Viszont. ha valakit érdekel az ára, a Contact Us linkre kattintva megérdeklődheti a távoli Tajvanból.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top