Újra szól az Opera

2010. 07. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kiszabadult a népszerű böngésző legújabb, 10.6-os verziója, számos újdonságot hozva magával!

Sok újítást tartalmaz a szoftver az elődökhöz képest, támogatja a HTML5 egyes elemeit, párbugot javítottak és talán a legnagyobb újdonság, hogy belekerült az AVG Web Threat Data Feed szolgáltatás, ami segít kiszűrni az rosszindulatú weblapokat.

Az új versenyző magában foglalja az újnak mondható WebM video kodeket. A WebM egy összeállítás, amely kodekek gyűjteménye, és az olyan böngészőknek nyújt segítséget, amelyben még nem találhatók meg ezek HTML5 plugin-ek, alkalmazások. Ellentétben a H.264 vidó formátummal (pl. YouTube), a WebM nyílt forráskódú, és teljesen ingyenes.

Érdekes kezdeményezés még az AVG malware védelme, mely szintén a 10.6 fontos újítása. Beépítették azon weblapok címet, ahonnan a gyakori malware és rootkit támadások érkeznek. Az AVG szűrő rendszere teljesen valósidejű ezért, ha netán magunk észlelnénk ilyen támadásokat, úgy a program egyből elküldi a központi szervernek az adott oldal adatait amin éppen szörfölünk.

A fejlesztők szerint az új böngésző 50 százalékkal gyorsabb a 10.5-ös képest, ami szintén nem számított lassúnak. A mérnökök most ezt a böngészőt tartják a világ leggyorsabbjának. Ha szeretnéd kipróbálni a programot, megteheted az Opera letöltési honlapján.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top