YouTube nélkül az iPhone?!

2012. 08. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
iPhone-nal rendelkező felhasználók milliói élete fog egy csapásra megnehezülni az Apple döntése miatt.

a Az Apple-Google háborúja minden eddiginél magasabb szinten van. Pár hónapja derült ki, hogy az új iOS-ból törlik a Google Mapset és helyette egy saját térképalkalmazást fognak integrálni.

Már ekkor az Apple szóvivője bejelentette a sajtó előtt, hogy a két cég együttműködésének ideje lejárt. Az új bejelentés értelmében a felhasználók ezután csak és kizárólag a Safarin keresztül tudják elérni a Youtube oldalait. Azt tudni kell, hogy egészen eddig a video nézésre használt applikációt nem a Google, hanem az Apple fejlesztette. Most a Google-re került a sor. Ha saját applikációt akar, akkor magának kell fejlesztenie egyet, különben nem lesz jelen semmilyen formában a rendszerben.

A két vállalat megállapodása körülbelül négy éve romlott meg, ugyanis ekkor jelent meg az Android. Ezt korábban Steve Jobs egyenesen lopásnak nevezte, tekintettel arra, hogy az Apple igazgatótanácsában ott ült a Google CO-ja. Az Apple a rendszer megjelenése után végig perben áll az Android partnerekkel, így támadja a HTC-t, a Motorolát és a Samsungot.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top