Itt a Google új nagy dobása: Nexus S és Android 2.3

2010. 12. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Majdnem pontosan két évvel az első androidos telefon megjelenése után a Gugli bejelentette a következő saját mobilját, amin már a legújabb, 2.3-as Android fut. Ámuljatok és bámuljatok!

A pletykák igaznak bizonyultak, tényleg a Samsung gyártja a Google új okostelefonját, ami Nexus S névre hallgat. (Tech-rajongó barátaim már az iPhone 3GS megjelenésekor utálták azt a megjegyzésemet, hogy a betű a méretre utal, ezért itt igyekszem nem előjönni vele.)Nem mondható rossznak a specifikáció lista. Hogy csak néhány elemet emeljünk ki: 1 GHz Cortex A8 processzor, 16GB flash memória, négyhüvelykes Super AMOLED kijelző... Az 5 megapixeles hátlapi, illetve a VGA előlapi kamera ezek mellett már szinte snassznak is mondható.

A másik nagy újdonság persze a szoftver, ami fut rajta. Az Android 2.3 Gingerbread újdonságai közül ime néhány: integrált VoIP hívás, könnyebben kezelhető billentyűzet és copy-paste, VP8 és WebM támogatás, és a kisebb hardver-igénybevétel miatt hosszabb az akku-üzemidő is a fejlesztő állítása szerint.Az első androidos mobil megjelenése óta, azaz az elmúlt két év alatt egyébként több mint 100 különböző androidos mobilkészülék jelent meg, és mára naponta több mint 200 000 androidos készüléket aktiválnak világszerte.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top