Megtévesztően élethű robot

2011. 03. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha robotokról van szó, akkor irány japán, bár ezúttal a dánok keze is benne van a dologban. Ezt a videót nem csak a robotmániásoknak érdemes megnézni.

Hiroshi Ishiguro professzor az Oszakai Egyetem Intelligens Robot Laboratóriumától fejébe vette, hogy elkészíti a világ legélethűbb robotját. Ennek eredményeként készült el a Geminoid (geminus android), ami az emberekhez való hasonlóság tekintetében valóban lepipálta a korábbi konstrukciókat. 2009 végén nagy feltűnést keltett a Geminoid HI-1 nevű modell, amit a professzor saját magáról mintázott,később egy japán modell robotmása, a Geminoid F hívta fel magára a figyelmet.

A szinte hangtalan mozgásra képes robotszéria legújabb modellje még az eddigi munkákra is rátesz egy lapáttal, a legtöbben simán élő embernek néznék, ha csak néhány másodpercre is. A Geminoid DK az első a sorozatban, amit nem egy japán személyről mintáztak, az Aalborgi Egyetemen dolgozó Henrik Scharfe professzor külsejét adták neki. Így az elődeihez hasonlóan távirányítással mozgatható DK lett az első szakállas Geminoid verzió.

Érdemes megnézni az alábbi videót, valóban egyre élethűbb grimaszokat és mosolyokat tud bemutatni a konstrukció.

##238304##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top