Okostelefon légzsákkal?

2011. 08. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Első a biztonság, legyen a telefon minél strapabíróbb! A legtöbb készülék mehet a szervízbe, némelyik egyenesen a kukába, ha leejted vagy leesik az asztalról - de mi a helyzet, ha légzsákot építünk bele?

Nem, nem viccelünk, az ötlet teljesen komolynak tűnik. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalához már el is juttatták el az ötletet, amely úgy növelné a hordozható ketyerék, telefonok és tabletek biztonságát, hogy egy automata védelmi rendszert építene be, amely megvédi a készüléket eséskor, de legalábbis minimalizálja a kárt.

Elsőre elég furán hangozhat az ötlet, de voltaképpen logikus. A rendszer a kocsikba épített légzsákok mintájára működne, azaz automatikusan beavatkozna, ha már nagy a baj. Az elképzelés az, hogy a zuhanó készülékben egy szenzor érzékelné a szabadesést és automatikusan felfújódna a minilégzsák, hogy tompítsa az ütközést.

Már csak az érdekesség kedvéért is remélem, hogy tényleg készülnek ilyen ketyerék a jövőben, de fogadni azért nem szabad rá nagy összegben. Úgyhogy egyelőre maradjunk a különféle tokoknál és persze ne zsonglőrködjünk a telefonokkal, ha nem muszáj.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top