Európában is betiltották a Galaxy Tabot!

2011. 08. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ide vezetett a Samsung és az Apple pereskedése: előbb Ausztráliában jelentették be, hogy visszatartják a Galaxy Tab 10.1-et, most pedig már Európában is leállnak a készülék forgalmazásával. Az ok: a tablet tényleg túlságosan hasonlít az iPadre és az Apple több szabadalmát is sérti. Mi lesz így az Androiddal?

Az Apple-Samsung meccs jóideje zajlik már, mindkét fél különféle szabadalmak megsértésével vádolta a másikat és igazának bíróságokon próbált érvényt szerezni. A kezdeti bizonytalanság után a múlt héten már nagyon úgy tűnt, az amerikai cég kerül közelebb a győzelemhez. A Samsung ugyanis bejelentette, hogy visszatartja a 10.1-es táblagépet egész Ausztráliában, amíg egy ausztrál szövetségi bíróság döntést nem hoz az ügyben.

A legfrissebb fejlemények még ennél is jóval súlyosabb következményeket vetítenek előre, ugyanis a blokád ezúttal az Öreg Kontinenst érte el. Egy német bíróság döntése nyomán Európából kitiltották a 10.1-es Galaxy Tab forgalmazását, egyedül Hollandia a kivétel.

A Düsseldorfi Területi Bíróság döntése ellen tud és nyilván fog is fellebezni a Samsung, de így is óriási veszteség éri. Amennyiben nem tűnnek el a boltok polcairól a készülékek, úgy igen komoly bírságra számíthatnak, ráadásul az is minimum kérdéses, a fellebbezéssel jutnak-e valamire. Ha nem, az nagyon kínos lesz, a reklamált szabadalmakat ugyanis sok idő lenne kigyomlálni a Tabból. (Ezek között a szabadalmak között egyébként olyan is akad, mint például a “slide to unlock”...)

Az eladási mutatók alapján régóta tudni lehetett, hogy a továbbra is meghatározó jelentőségű és elképesztő népszerűségű iPad legfőbb riválisa a Galaxy Tab lehet. Az Apple jelen állás szerint igencsak padlóra küldte ellenfelét, még ha csak átmenetileg is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top