Térkép ész

2009. 08. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
MAPTOR GPS kézi Projektor Na, az végre megint rendesen okos ötlet! Meséltem már Posta Miki barátomról, aki egy negyed kerületben képes órákra az ismeretlenség foglyává válni, és csak nyomtatott térképei segítségével boldogul egyik kocsmából a másikba, ha jól tartja őket. A GPS-óra nagy segítség lenne neki, de én találtam egy másikat is!

A GPS-óra nagyon bejött nekem, de ez a mostani kütyü is legalább annyira. Jó, az óra legalább létezik, ez meg még erősen fejlesztés alatt van, de a koncepciót már megvették, így már csak a technológiai fejlődésen múlik a cucc létrejötte.

A normál tájékozódó képességű embernek sem kell túl messzire menni ahhoz, hogy ismeretlen tájra tévedjen, aki meg külföldre, vagy egyenesen külföldi körútra indul, annak bizony jócskán fel kell szerelkeznie térképekkel, ha az autóján kívül is boldogulni akar, pláne egy egész napos városnézés alkalmával.

Jó hír, hogy kisvártatva nem kell egy Centrumos zacskót megtölteni papíralapú térképekkel, elég csak ezt a kis fémhengert magunkkal vinni. Ez tulajdonképpen az eddigi legkisebb projektor, amit kislámpa nagyságúra sikerül zanzásítani a tervek szerint, már csak a nappali világosságot túlvilágító fényforrást kell megtalálni. Én bízok a tervezőkben. A koncepció szerint nem csak bármilyen térképet lehet majd Bluetooth-on kertesztül letölteni a kis koordinátorunkra, de lesz benne egy GPS egység is, mely megmutatja nekünk a kivetített térképen helyzetünket, és ki is vezet minket a slamasztikából. Ilyen egyszerű, már csak meg kell csinálni. Az ötlet mindenesetre szerintem nagyon jó, érdemes belefeccölni.

##137571##

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top