High-tech luxusklotyó

2011. 04. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Potom 6400 dollárért, azaz 1 100 000 forintért olyan vécét kaphattok hamarosan, hogy… izé... becsináltok. Minden extrát összeszedtek, amire csak egy mezei “júzer” vágyhat a kis helyiségben.

Állítólag Japánban elég nagy keletje van a high-tech vécéknek, de most az amerikai Kohler is beszállt a bizniszbe a Numi nevű modelljével.

Kezdjük talán azzal, hogy egy érintőképernyős eszközzel (is) lehet vezérelni. Talán a képen is látszik, hogy gombnyomással (képernyő-taperolással) fel- és lehajtható az ülőke és állítható a hőmérséklet és a világítás. A zenét is be lehet kapcsolni a távirányítóval, ugyanis a klotyó hátában van sztereó hangszóró, 3,5 mm-es jack csatlakozó, beépített FM rádió és MP3 dokkoló is.

Amellett, hogy az ülőke is fűthető, van egy integrált lábmelegítő is, ami langyos levegőt fúj a lábakra a fárasztó művelet közben.

Sőt, kétoldalt elhelyeztek egy-egy lábszenzort, ami azt érzékeli, ha valaki vele szemben áll meg. Erre automatikusan felemeli az ülőkét, mert tudja, hogy egy férfiember fogja igénybe venni.

Őszintén, hittétek volna, hogy már ilyen szinten van a mai technológia ezen a különleges területen?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top