Notebook üvegből, keret nélkül?

2010. 03. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Acer ez évi tervei között szerepel egy olyan laptop megalkotása, ami már tényleg a XXII. századot hozza el napjainkba, elég csak ránézni a tervekre. S, ha már létezne és ki is próbálhatnánk, valahol ott érezhetnénk magunkat a Szárnyas fejvadász, vagy bármelyik kedvenc Sci-fi filmünkben.

Nos, nem a fent említett gyártó az első, aki hasonlóval próbálkozik, ám lehet, hogy végül egyedül neki sikerül majd. Hogy mi? Hát a keret nélküli, speciális üvegből készült notebook, mely szinte teljes testében érintés érzékeny lesz és nélkülöz minden műanyag alkatrészt. Csodálatos elképzelés, hogy mindössze két üveglap ad majd egy hordozható számítógépet, főleg ha lesz s valami belőle. S ha lesz, ez lesz a világ legvékonyabbja is.

Egyelőre nem sokat lehet tudni a kicsikéről, hiszen nagyrészt csak papíron létezik, ami igazából nem más, mint a tervrajzok és egyéb értékek egyvelege. Azt azonban már most elárulta a gyártó, hogy a géptest speciálisan létrehozott üvegből készül majd, amiben helyet kapnak a hardverek, illetve a billentyűzet is, csak egy kicsit másképpen, mint ahogy azt eddig láthattuk. Gombok ugyanis nem lesznek rajta, hanem a bekapcsolást követően jelenik meg az üveg felületére rajzolódó hét soros klaviatúra, amit érintéssel lehet majd abajgatni. Ugyanez a helyzet a kijelzővel is, hiszen ha éppen tabletként használnánk, arra is lehetőséget ad majd a multitouch kezelőfelület, ráadásul mindezt eddig nem látott vékonyságú kivitelben. Sajnos ennél többet nem árultak el a kis drágaságról, mivel még csak koncepció képében létezik, ám ha további híreket is megszellőztet a gyártó, arról mi mindenképpen beszámolunk nektek.

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top