10 méteres érintőképernyő

2011. 02. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Groningeni Egyetem techmániás hallgatói igazán el vannak kényeztetve: az egyetem egy 10 méter hosszú hajlított érintőképernyővel bővítette az arzenálját.

A "Reality Touchscreen" néven emlegetett hajlított érintőképernyő 10 méter hosszú és 2.8 méter magas. Egyszerre 100 érintést tud külön-külön érzékelni. Maga az óriás kijelző már viszonylag régóta megtalálható az egyetemen, a “Reality Theater” projektnek köszönhetően. Előadások, prezentációk igen látványos bemutatására használják. (Most mindenki gondoljon bele, milyen lenne, ha a suliban ilyen cuccon tolnák a tananyagot...)

A hatalmas kijelző képét hat full HD projektor állítja elő, mögötte pedig immáron hat darab Optitrack kamera és 1000 infravörös LED garantálja az érintésérzékenységet. Bárhol nyúlunk hozzá a kijelzőhöz, azt a kamerák érzékelik és érintésként fogják fel.

##235909##

A rendszerhez három PC-t használnak, melyekhez 2-2 kamerát kötöttek, ezek egy negyedik gépre továbbítják az adatokat. Bár a srácok szerint a gépek régiek, ahhoz elég jók, hogy egyszerre 100 érintést tudjanak kezelni, 30-50 ms reakcióidővel. Ennél többel is megbirkózna a motyó, de az már észrevehető lassulást eredményezne.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top