A Cisco is beszáll a droid buliba

2010. 04. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizonyos meg nem erősített pletykák (vagyis tuti) azt állítják, hogy a hatalmas IT mogul a Cisco is beszáll a táblapécé bizniszbe. Ráadásul a Google platformjára épít.

Akik IT szakterületen dolgoznak, egész biztos, hogy a komolyabb vasak, hardverek mellett találkoznak jó néhány Cisco feliratú ketyerével. Komoly fejlesztőbázissal és múlttal rendelkezik ez az IT óriás és most úgy döntött, hogy piciny ujjacskáival egy szelet tortát kihasítana magának a tabletpiacból. Mivel a Cisco főleg nagyvállalatokban gondolkodik, így valószínű, hogy egy komoly, a legmagasabb IT biztonságtechnikai elvárásoknak megfelelő táblapécében gondolkodnak.

Épp ezért érdekes, hogy épp a Google Android platformját választották a feladatra, hiszen egyre több biztonsági problémáról hallunk a kereső szoftvereinek, megoldásainak háza tájáról. Nyilván a majdani (állítólag 7 colos) táblapécé Android platformja jócskán sziszkósítva lesz, hogy a legfinnyásabb nagyvállalati körülményeknek is megfeleljen, de ez még a jövő zenéje. Amit tudunk: két kamera, 3G/4G támogatás, wi-fi, multimédia funkciók valószínűleg lesznek az új Cisco kéziketyerében.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top