Twitterfüggőknek kötelező szobadísz - VIDEÓ!

2010. 04. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mi is a tech.hu-val jelen vagyunk eme megkerülhetetlen oldalon, elég ha kicsit jobbra tekintetek a techTV ajánló alá. Most egy olyan kedves hardvehekkinget mutatunk be ami twitterfríkeknek kötelező.

Első pillantásra egy klasszikus kakukkos órának tűnik, de ez ne tévesszen meg senkit. Tömény technika lakik a Twitwee Clock ódon házában.

##198636##

Haroon Baig szépen összehozta a Linux-ot, a Flash pléjert, a Wi-Fi-t és mindezt egy kedves Arduino vezérléssel szépen egybegyúrta, kihagyva egy kis helyet egy szép érintőképernyőnek, hogy a kakukk kommunikálni tudjon velünk. És a lényeg? A kis kék madárka (talán a boldogság kék madara?) "szól" nekünk, ha új bejegyzés érkezett a hírfolyamunkba. Ráadásul képes a twitteren lévő címkék alapján hangot, éneket, énekest választani, így (ha valakinek ez az ingerenciája) akkor akár Mariah Carey "trillázására" is felriadhat a gépelésből.

Nem mondom, hogy nem kapnék agygörcsöt tíz perc után, valami légpuska után kutatva, ha egy légtérben kellene lennem ezzel a madárkával, de az ötlet és a kivitelezés egyaránt remek. Haroon egyébként éppen munkát keres Boston, vagy New York környékén, ha valaki tud valami melót, szóljon neki nyugodtan!

Ja! És ha már itt tartunk tessék minket követni a twitteren és rajongani értünk a facebookon!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top