A Facebook és a Google is vinné a Skype-ot?

2011. 05. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bennfentes értesülések szerint két kulcsszereplő is bekebelezné az egyik legismertebb és legsikeresebb VOIP szolgáltatást, a Skype-ot. A Facebookról és a Google-ről van szó, a tárgyalások állítólag már zajlanak.

A gyermeteg pletykákkal általában nem foglalkozó Reuters szellőztette meg, hogy a színfalak mögött beindultak az egyeztetések a Skype esetleges megvásárlásáról. A hírügynökség forrásai szerint egymástól függetlenül mind a Google, mind a Facebook tárgyalóasztalhoz ült a céggel.

A verebek azt is csiripelték, hogy a lájkkirály Mark Zuckerberg személyesen vesz részt a “hadműveletben”, ami egy ideje már folyamatban van. A Google némileg le van maradva, a névtelen hírforrás szerint ők még a korai egyeztetéseknél tartanak.

A bő félmilliárdos felhasználói táborral rendelkező Skype ára nem lesz csekély, ha sikerül nyélbe ütni az üzletet. A Reuters egyik forródrótja 3-4 milliárd dolláros tranzakcióról beszél, más források szerint 1 milliárddal emelné a tőkéjét a cég.

A felek természetesen nem kívánták kommentálni a pletykákat, így egyelőre nem tudni, melyik cég áll közelebb a sikerhez. Az biztos, hogy a Facebook és a Skype kapcsolata igen barátian alakult az utóbbi időben, a kék közösségi oldalon régen megjelent egy opció, amivel a Skype-haverjainkat felkutathatjuk, illetve a Skype szoftverébe is bekerült egy Facse fül.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top