A Microsoft is holtan akarja látni az IE6-ot

2011. 03. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Idén tízéves lesz az Internet Explorer 6. Már lassan negyedik általánosba mehetne. Már támogatás sem jár hozzá. És a netezők 12 százaléka még mindig ezt használja. A Microsoft most új kampányba fogott.

Elindítottak az IE6 visszaszámláló oldalt, amivel azt akarják elérni, hogy a szörnyű 12-es szám egy százalék alá csökkenjen.Úgy tűnik, belátták, hogy magukat az IE6 júzereket nem fogják elérni, ugyanis arra kérik az oldal látogatóit, hogy csatlakozzanak az ügyhoz, tanítsanak másokat, és mondják el barátaiknak, hogy az IE6 már nem pálya, totál veszélyes, és sokkal hasznosabb cuccokat találnak az újabb böngészőkben.

Az oldalon cégeknek címzett üzenet is található, a vállalatoknak is igyekeznek elmagyarázni, miért is kéne váltani a 6-osról. (Sajna tudok hazai nagyvállalatról, ahol még mindig az IE6 a szabvány, a saját belső rendszer csak ebben a böngészőben működik.)Webfejlesztők egy bannert is szerezhetnek az oldalról, amit a saját weboldalukra felrakhatnak, hogy figyelmeztesse az IE6-os látogatókat. (Ezzel kapcsolatban persze máris elkezdtek hőbörögni a webfejlesztők, hogy a banner az IE9 letöltő oldalára linkel, ami mind szép és jó, csak mondjuk az nem fut XP-n, amit a legtöbb IE6-os júzer használ.)

Ti ismertek még olyan embert, aki IE6-ot használ? Én igen, üzennék is neki, ha megengeditek: “Drága Máté, most már hisz nekem, vagy még mindig meggyőzésre vár?”(Köszönöm a türelmet!)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top