A reklámok miatt lehet ingyenes a Facebook - VIDEÓ

2011. 12. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A jobb oldali hasáb után jövőre már a hírfolyamunkban is reklámok gazdagítják a felhasználói élményt a Facebookon. A világ legnépszerűbb közösségi oldala videóban magyarázza el mindenkinek, honnan van pénze és mire költi azt.

A szponzorált történetekkel eddig csak a jobb oldali menüben találkoztunk, de immán nincs kétség, jövőre bekerülnek a hírfolyamba is. A Facebook természetesen jelöli majd a hirdetéseket, az alant látható módon.

A mennyiség is szigorúan korlátozva lesz, hogy ne tegye tönkre a felhasználói élményt teljesen, a Techcrunch szerint egy nap legfeljebb egyet látunk majd. A relevancia kedvéért csak olyan reklám jelenik majd meg, ami valamelyik ismerősünk tevékenységével kapcsolatos, vagy egy olyan oldal reklámja, amit lájkoltunk egyébként is.

A Facebook egy rövid videót is rittyentett, amiben egyrészt elmagyarázza az átlagembernek, honnan is lesz pénze. Nagyon röviden: a cégek regisztrálnak, létrehozzák a hirdetést, kifizetik a Facebooknak, ami lehetővé teszi, hogy célzottan hirdessenek, vagyis mindenki az érdeklődési körének megfelelő reklámokkal fusson össze.

A pénzt, mint mondják, a legjobb szakemberek alkalmazására és persze az infrastruktúra fenntartására fordítják. Ez a videóban látható hölgy szerint tavaly több mint egymilliárd dollárba fájt a cégnek. A videó címe amúgy egy érthető, de azért érdekes üzenet a felhasználók felé: ezeknek a hirdetéseknek köszönhetően lehet ingyenes a Facebook.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top