A varázslatos (átverős) kínai hard drive

2011. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ötletes kis trükkel 500 gigás hordozható háttértárat lehet kihozni egy 128 megás flash drive-ból. Persze előbb-utóbb kiderül a turpisság, de meg kell hagyni, megdolgoztak az ötlettel a készítők.

A Jitbit blog írta meg a sztorit, ami Oroszországban esett meg, nem messze a kínai határtól: egy pasi bevitt egy számtech szervizbe egy 500 Gb-s USB drive-ot azzal, hogy hihetetlenül jó áron vette a "szomszédban", azaz Kínában, de nem működik. Rámásolt egy filmet, de az egész videóból csak az utolsó öt percet tudja lejátszani.

A szervizben már sejtették, mire számíthatnak, nem ez volt az első ilyen esetük. Szétszedték a borítást, és ezzel szembesültek:

Egy 128 megás flash drive lapult a burkolat alatt, ami "végtelenített üzemmódban" működött: amint megtelt adatokkal, elkezdte felülírni a korábbiakat.A sztori szerint a szervizesek nem tudtak rájönni, hogyan is működik, és milyen progi fut az eszközön, de az az "eredeti" méretet és kapacitást jelöli. Ráadásul ez a loopolt felülírás nem érinti azokat a - minden bizonnyal kisebb - fájlokat, ami korábban már rajta volt a meghajtón.Szerintetek megtörténhet ilyesmi? Afelől nincs kétségem, hogy vannak emberek, akik megpróbálják átverni a vásárlókat. De az a része valahogy gyanús, hogy egy egyetlen fájlból álló filmnek az utolsó öt percét sikerült átmásolni rá. Mit gondoltok?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top