Adattár USB 3.0 meghajtással

2010. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Seagate és a Western Digital után a Buffalo Tech. is beszállt az USB 3.0-ás csatolófelülettel ellátott külső adattárolók piacába. Nézzük hogyan sikerült neki.

Az alábbi képen látható készülék szerintem elég szépre sikerült, már ami a külsőt illeti. Letisztult, kerekített forma, és nem utolsó sorban helytakarékos slim design jellemzi, aminek köszönhetően nem lesz kellemetlen a szem számára, ha egész nap nézegetnünk kell a gép előtt ülve. A 3.0-ás USB-nek köszönhetően adatátviteli sebessége 5 Gbps, USB 2.0-n használva ez a sebesség lecsökken 480Mbps-ra. A Buffalo Cobalt MiniStation 500 és 640GB kapacitással kerül majd forgalmba.

A gyártó mellékel az adattárolóhoz egy Buffalo Tools nevű programot is, amivel optimalizálható a használat, illetve olyan funkciókat is tartalmaz, mint például a biztonsági mentés, vagy az írási/olvasási sebbeségek beállítása. Az új külső HDD már ez év áprilisától a boltokba kerülhet, ennek ellenére az ára még nem ismert. Ezen csodálkozom is egy kicsit, ugyanis már csak párat kell aludni áprilisig. Mindenestre lehetőség van a cég weboldalán érdeklődni a várható forgalmazókról, s talán az árat is elárulják, ha szépen kérdezi az ember.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top