Akinek a hagyományos óra nem elég jó...

2010. 06. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Japán nagyon hosszú ideje az őrült ketyerék szülőhazája. Azt azért nem hittem volna, hogy egy órát is ilyen szinten újra lehet gondolni, mint azt a Tokyoflash tette.

Hát igen. Ma már nem a svájci óra van divatban. Főleg azért nem, mert megfizethetetlen. Azonban ettől még senkinek nem kell megrémülnie, hiszen kaphatóak stílusos órák megfizethető áron is. Mint például ez a darab.

A Tokyoflash órájának számlapja nem más, mint egy színes LED digitális kijelző, amit mozaikszerűen osztottak fel. Középen található 4 kis rész egymás alatt, ezeket pedig egyszer 12 kis "mozaik" veszi körül. A "számlap" szegélyén még további 11 db kis darabka helyezkedik el.

Az óra működési elve a következő. Mindig azok a kis mozaikok maradnak sötétek, amelyekaz időt jelzik. A legkülső "gyűrű" az órát, a belső a perceket mutatja. A 12.00 közös a két gyűrűben, így azokat egy kis mozaik jelzi. A legbelső 4 egymás alatt lévő kis világító darabka az 5 percen belüli pontosítást szolgálja. Így elvileg sokkal könnyebb leolvasni az időt az óráról, bár én részemről maradok az analógnál.Az óra súlya 164 gramm és 3 atmoszféráig vízálló. A normál gombelem helyét egy akkumulátor vette át, ami USB-n keresztül tölthető.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top