Felhőirtó panda - VIDEÓ

2010. 06. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Na nem környezeti jelenségről lesz szó, hanem egy aránylag új vírusirtó megközelítésről. Pontosabban a víruskeresők és a felhőkompúterizáció házasságáról. Kis beszámoló a Panda Cloud Antivirus-ról.

Az van, hogy a napokban újra kellett raknom egy gépet a nulláról. A vírusirtóm licensze pedig lejárt, így elkezdtem nézelődni a neten, hogy mi a menő, vagy épp jó irtó. Fontos szempont volt, hogy ingyenes legyen, mert a fizetős szoft, amit használtam túl sok olyan funkcióval bírt amiket nem használtam, vagy más általam megszokott szoftverekkel végeztem és nem volt kedvem egy újat megtanulni, jó írtó (ami nem bekáppol, meg mittudomén) meg azért van ingyen is. Amúgy a fizetős srác rendesen végezte a dolgát, nem volt vele semmi gond. Szóval nézelődök: megnéztem az általam is régebben használt Avast-ot, az Avira-t (amiről sok oldalon állítják, hogy az egyik legjobb ingyenes megoldás), aztán beleakadok a Pandába.

##206650##

Hoppácska! Mi ez? Felhőbe költöztetett vírusirtó? Ez érdekesen hangzik. A videó ötletes és elég meggyőző lett, így kipróbáltam. Gondoltam, ha csak a fele igaz annak, amit a promócióban állítanak, már nem rossz a cucc. A lényeg, hogy a saját géped helyett a felhőben lévő Panda Cloud felhasználók és szerverek adatai és gépteljesítménye veszi át a vírusirtó szerepét. Ezzel azt érjük el, hogy maga a szoftver sokkal kisebb erőforrást igényel (a cég szerint mindössze 17MB, a felhasználó visszajelzések olyan 20-25MB RAM-ról írnak) és az új kártevők felismerése (a videó szerint) 48 napról 6 percre!!! csökken. És ingyenes a cucc.

Nekem eddig nincs vele nagy bajom, bár sokak szerint túl szigorú a szoftver és néha olyat is kidob, amit nem kellene (pl. egy másik mondjuk Malware-eket figyelő programot), de nálam ilyen gond nem volt. Tényleg alig észrevehető hogy van, a kezelőfelülete egyszerű és már kezdem megszokni a felugró figyelmeztető ablakokat is. Én átlagfelhasználóként inkább örülök, hogy mindent kidobál, mint hogy valami szemét maradjon a gépemen. Ti mit használtok, mi a véleményetek az egyes szoftverekről? Annak is örülnék, ha valaki a Pandával kapcsolatban írna, ha kipróbálta!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top