Autóverseny-játék papíron - VIDEÓ

2011. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy háromtagú fejlesztőcsapat kitalálta a papírpocsékolás legszórakoztatóbb módját: olyan autós játékot írtak, melyhez a pályát egy nyomtató veti folyamatosan papírra.

Néhány nappal ezelőtt botlottunk a lenti videóba az interneten, és azt hittük, vicc az egész. Pedig a Joshua Noble szoftverfejlesztő által vezetett trió tényleg olyan autós játékot készített, melynek pályája nyomtatott papíron jelenik meg.

##245556##

A játékhoz egy PlayStation kontrollerre, illetve egy, a pénztárgépek mellett használatos hőnyomtatóra volt szükség. Utóbbira egy házi készítésű mini  projektort applikáltak, amely a papírra vetíti a játékkal kapcsolatos infókat, és az autót szimbolizáló téglalapot. A nyomtatót és a kontrollert természetesen az őket összekapcsoló számítógépen futó szoftver hangolja össze.A verseny abból áll, hogy a printer nagy sebességgel véletlenszerű, akadályokkal tűzdelt pályát nyomtat a papírra, és az „autóval” ezeket kell oldalirányban kerülgetni. A játék akkor ér véget, ha akadályba ütközünk… vagy ha kifogy a papír. A futamon elért pontszámot a játék az egy darabban megtett távolság alapján számítja ki.Ezek után ne lepődjön meg az, aki a szupermarketben való vásárlás után a blokkján autópályát lát.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top