Fotózd magad egyszerűen!

2011. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha elutazunk valahova, és szeretnénk magunkat lefotózni a tájjal, az macera tud lenni. Vagy kinyújtott kézzel lőjük magunkat arcon, esetleg az önkioldó vagy egy járókelő segítségét vesszük igénybe, és imádkozunk, hogy ne keljen lába a masinánknak. Erre a problémára keresett megoldást egy magyar vállalkozás.

A szolgáltatás neve ShotfromU, és a lényege annyi, hogy a mobilunk böngészőjének segítségével, a cég gépével fotózzuk le magunkat, amit aztán mailben vagy képeslap formájában szerezhetünk be tőlük. Csak fel kell menni a cég honlapjára a megadott ponton, és követni az utasításokat.

A ShotfromU nagy felbontású digitális fényképezőgépeit olyan helyekre szerelik fel, ahonnan a fotó készítőjével együtt rögzíthető a teljes panoráma. A készüléket a turisták számára gyakran elérhetetlen pontokra például házak tetejére vagy villanyoszlopokra helyezik el, hogy tökéletes legyen a látvány.

Persze egy turistának általában drága a roaming, ezért ingyenes wifi hotspotot hoznak létre minden gép közelében. Egyelőre még csak a Citadellán működik a szolgáltatás, de a cég teljes hálózatot tervez kiépíteni.A fotó készítése ingyenes, de az elkészült képet a fotózáskor megadott kód segítségével, pénzért szerezhetjük be. A digitális kép ára 3 euro, a kinyomtatott képeslap ára pedig 5 euro. Ennyi pénz nyilván sok azért, hogy csak úgy szórakozzunk vele, de valószínűleg egy turistának ez így simán megéri.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top