Az amerikaiak nem tudják milyen sebességgel neteznek!

2010. 06. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Öt amerikai internetezőből négynek fogalma sincs, hogy milyen internetkapcsolattal rendelkezik. Ez derül ki a Federal Communications Commission keddi jelentéséből.

Hasonló felmérést végzett az Abt / SRBI és a Princeton Survey Research Associates International április 19 és május 2 között, amelyben megállapította, hogy minden hatodik amerikai mobiltelefon használót megdöbbentette a hónap végi számla összege.

Az FCC elnöke, Julius Genachowski egy nyilatkozatában azt mondta: „minél több szélessávú előfizetőnk tudja azt, hogy milyen sebességgel internetezik, annál jobban tisztában lesz a piac kínálta lehetőségekkel, és annál inkább hajlandó előfizetni egy nagyobb sebességű csomagra.”

Márciusban, az FCC bemutatott egy internetes sebességmérő eszközt, hogy a felhasználók megmérhessék kapcsolatuk sebességét. Ezt az oldalt már 10 000 amerikai önkéntes kereste fel, hogy tudományos felmérés készülhessen, az otthoni internetsebességekről. Speciális eszközök lesznek telepítve az ország összes nagy internetszolgáltatójánál (Comcast Corp, a Time Warner Cable Inc, az AT & T Inc és a Verizon Communications Inc.), amely mérni tudja majd a földrajzi eloszlás stb. alapján az internetkapcsolatok jelszintjét.Szerintetek ilyen mérés kellene kis hazánkban is?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top