Az áram nem játék!

2010. 04. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bizony, az áram nem játék, ezt már gyerekkorunk óta tudjuk. Ám egy Zheng Weixi névre hallgató távol keleti designer mit sem törődött ezzel, amikor megalkotta az akkutöltő Rubik kockát.

Az ötlet egyszerűen frenetikus. Csinált egy mindössze két színnel rendelkező Rubik kockát, belehajított egy elektromágneses indukciós generátort, mellé pakolt egy Lítium - Ion akkumulátort és már kész is volt az áramfejlesztő, mindent feltöltő kézi készülék. A kis kocka játszva termel áramot oly módon, hogy használójának nincs más dolga, mint ide-oda tekergetni azt, miközben a beépített generátor szépen telepakolja a belső akkut.

Mikor az eszköz készen áll a töltésre, egy kis LED segítségével jelzi, hogy a felhalmozódott villamos energia átpumpálható az áramért sóvárgó fogyasztókba, melyet USB porton keresztül tehet meg használója. Az említett csatlakozó a kocka széthúzásával válik elérhetővé, ami szintén jópofa megoldás. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hány óra forgolódás után telik meg a kis akkumulátor. Erre azonban még várni kell, ugyanis nemrég lépett ki a kicsike a koncepciók világából és a hírek szerint még ebben az évben boltokba kerülhetnek az első darabok.

S, hogy mennyit fog kóstálni a kis drágaság? Nos, egyelőre nincs infó az árfekvésről, ahogy az lenni szokott a frissen kitalált dolgok esetében, ám remélhetőleg hamar fény derül eme titokra is



Szerző

tech.hu



Scroll to Top