Az igazi láthatatlan egér - VIDEÓ

2010. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Képen megmutatni ugye kicsit nehézkes, mert láthatatlan. Ennek ellenére a videó tökéletesen elmagyarázza eme digitális testtelen és láthatatlan rágcsáló működését. Egértelen pécé!

Az egér (mármint a PC-d) csak és kizárólag arra jó, hogy a kurzort eljuttathassuk a képernyő legeldugottabb zugába és ott egyet, kettőt, urambocsá jobbat klikkeljünk. És ez a hardver egység már olyan régóta velünk van.

##208092##

Billentyűzet helyett már van pl. hangfelismerés, de használható és olcsó egérhelyettesítőt ritkán látunk. Pranav Mistry az MIT kutatója is szembesült ezzel az áldatlan állapottal és gyorsan összerittyentett 20 dollárból egy „érzékelőbázist” meg egy szoftvert és már el is tűnt az az elemzabáló, vagy épp madzagtekeredő kis bigyó az asztalunkról.

Helyette a kezünkkel imitáljuk az egerészést és az infrakamera érzékeli a lézer adó fényében történt változásokat (vagyis a kezünket), legyen az mozgás, jobb, vagy bal klikk. A Tom és Jerry betétekért pedig külön pirospont jár!  Mikor lehet az enyimé a cucc???????



Szerző

tech.hu



Scroll to Top