VAIO hotspot bárhol, bármikor VIDEÓ

2010. 06. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Sony új featúrát vezet be a hamarosan boltokba kerülő Z és Y sorozatú notebook-jaiban. Alapból és egyszerűen Wi-Fi hotspot-ot varázsolhatsz belőlük.

Mire jó mindez? Hát pl. ha a melóhelyen (vagy otthon) csak kábeles (LAN) net van, de beugrik hozzád egy haverod a notijával és kellene neki is net. Ugye nem dugjuk őt is rá a céges belső hálózatra, mert az annyira nem frankó és a főnökség sem örül neki, de Wi-Fi meg nincs.

Vagy még jobb példa, ami csajozáshoz is jó: külföldön vagy, vettél egy ottani mobilkártyát, hogy bárhol netezhess (persze itthon még egyszerűbb a dolog). Leülsz egy szép parkban és kiteszel egy matricát a nyitott notidra „I’m a free hotspot!” és ha szerencséd van nemsoká melléd ül egy csinos lány az ájfónnyával, vagy netbookjával és megkérdezi a jelszót hozzád! Na ugye, hogy van értelme? Eddig is lehetett hotszpottosítani a notikat szoftveresen, de a Sony lesz az első, ahol ez alapból és hardvertámogatással gyárilag elérhető lesz.

##204891##

A Share My Connection (SMC) technológia révén egyszerre akár öt Wi-Fi képes géppel oszthatjuk meg a netet, akár jelszóval, akár anélkül. Mindez a jövőbeli (na nem olyan távoli jövő) VAIO Z és Y szériákban lesz elérhető. A lényeg tehát: csajozz hotspot-al!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top