Ingyenes, online alaprajz tervező

2023. 02. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az alaprajz elkészítésének számos módja van; ezek a kézzel rajzoltaktól egészen a számítógépen megtervezettekig terjednek.


Azok az ingatlanhirdető oldalak, amelyek igyekeznek hirdetéseiket minél igényesebben elkészíttetni, ajánlásaikban nem mulasztják el megemlíteni a pontos alaprajz hozzáadásának lehetőségét is. 


Mire való egy alaprajz?


Az alaprajz tartalmazza az adott ingatlan felépítését, a pontos méreteket, azaz minden olyan információt, ami szükséges ahhoz, hogy a vevő eldöntse, megfelel-e az adott ház vagy lakás az ő igényeinek. Időspórolásnak is felfogható, hiszen a legszebb képek is hiába készülnek el, ha csak a helyszínen derülnek ki a pontos méretek. 


A legfontosabb adatok, amiket érdemes feltünteni a falak, ablakok, ajtók elhelyezkedése, a helyiségek neve, a bejárat, az égtáj (milyen fekvésű az ingatlan), illetve a burkolatok. A bútorok megjelölése - hacsak nem beépített bútorokról van szó - nem szükséges prioritásként kezelni, hiszen az új lakó úgyis saját igényei szerint fogja berendezni azt. 


Az alaprajz elkészítésének számos módja van; ezek a kézzel rajzoltaktól egészen a számítógépen megtervezettekig terjednek. Több weboldal is kínál alaprajz-készítésre lehetőségeket, ezek közül elsősorban az ingatlanok.hu tűnik ki egyszerűségével, online alaprajz tervezőhöz képest pedig számos, ingyenes lehetőséget kínál, amelyek könnyen elkészíthető az adott ház alaprajza. 


Ingatlanok.hu alaprajz tervező


Az ingatlanok.hu alaprajz tervezőjéhez részletes segédletet itt találhatjuk. A ház tervrajzának elkészítéséhez a szerkesztő három lehetősége ajánl fel számunkra - ebből kettő gyakori alaprajz minta, amely igényeink szerint átalakíthatók, illetve egy teljesen üres felület, amellyel szabadon dolgozhatunk. 


A szerkesztő alapelve az, hogy az alaprajz elkészítésekor kintről befelé haladva egyszerűen, mintha ceruzával dolgoznánk, tudjuk megrajzolni a falakat és a válaszfalakat; a tervrajz készítésekor az automatikus folytatás opció igénybevételével tovább egyszerűsíthetjük a folyamatot. 


Az adott falak vastagságát és egyéb, a szerkesztéshez szükséges opciót menet közben is módosíthatjuk, és ugyanúgy, mint bármely más jellegű szerkesztőnél, a megszokott tudunk visszavonni műveleteket. 


A válaszfalak bejelölése után ugyanilyen egyszerű testreszabni az adott helyiségeket is, a méretek megadásától kezdve egészen a szoba színéig és a padló anyagáig mindent beállíthatunk a ház alaprajz elkészítése során. 


Egy online alaprajz tervező szolgáltatásai sem lehetnek teljesek, ha nem tudunk pontosan távolságokat beállítani: az ingatlanok.hu alaprajz tervező programja természetesen ebben is a segítségünkre siet. A nyílászárók pontos elhelyezkedésének beállítása, az ajtók, ablakok nyitásának iránya, valamint az ingatlan villamossági jellemzőinek feltüntetését is nagyon egyszerűvé teszi az ingatlanok.hu egyszerű alaprajz készítő programja.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top