Az iPad tehet mindenről!

2011. 04. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ezúttal nem az elhízást, vagy esetleg az agresszivitást próbálják a technológiai újdonságok nyakába varrni, hanem a fogyatkozó munkahelyek számát. Egy amerikai politikus szerint ugyanis az iPad is felelős azért, hogy egyre kevesebb honfitársának van munkája.

Az Apple-re általában sikersztoriként gondolunk, de mindig jön valaki, aki igyekszik minél hangsúlyosabban felhívni a figyelmet a cég és termékeinek sötétebb oldalára. A demokrata Jesse Jackson Jr. például a minap odáig ment, hogy az almás cég népszerű tabletjét okolja a növekvő munkanélküliségért.

Jackson éles hangnemben hívta fel a figyelmet arra, hogy manapság munkahelyek százaival végez a digitalizálódó világ. Példaként említi a Borders és a Barnes & Noble nevű régi könyváruházakat, amelyek kénytelenek üzleteket bezárni a csökkenő kereslet miatt. “Csak töltsd le a könyved, az újságod, töltsd le a magazinokat” - kesergett a politikus. (Csak az érdekesség kedvéért: az előbbi cég honlapja Kindle-t és Motorola Xoomot reklámoz jelenleg kiemelt helyen, a Barnes & Noble oldala pedig a Nook nevű e-olvasót...)

Mint a munkahelyekért aggódó Jackson megjegyezte, a tény, hogy sok iskolában, egyetemen már a könyveket, füzeteket is iPad helyettesíti, számtalan kiadónál, könyvtárakban, illetve könyvesboltokban dolgozó emberek ezreinek állását veszélyezteti. A politikus sirámai alant videón is meghallgathatók.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top