Beindul a Google Music

2011. 11. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kilépett a béta státuszból a Google Music, igaz, egyelőre csak az Egyesült Államok területén élők élvezhetik a szolgáltatás előnyeit. Az Android Marketen immáron többmillió dalt vásárolhatnak meg a felhasználók, melyet online tárhelyükön bárhonnan elérnek, streamelhetnek, megoszthatnak.

A Google Music béta még májusban került bemutatásra, és most ért véget a tesztüzem. Ezalatt körülbelül 1 millió júzer használta a szolgáltatást, akik naponta átlagosan 2,5 órán át streamelték kedvenc nótáikat. A felhasználói létszám most tovább bővülhet majd, a szolgáltatás továbbra is ingyenes, a tárhelyre összesen 20.000 dalt tölthet fel mindenki, melyeket aztán bárhonnan elérhetünk, streamelhetünk.

A Google+ integrációra itt is ügyeltek, kedvenceinket megoszthatjuk az egyelőre vitatott helyzetű közösségi oldalon, ahol ismerőseink belehallgathatnak és természetesen egy Vásárlás gomb is gazdagítja majd a felhasználói élményt. A rendszer szinkronizálni tudja zeneszámainkat a mobil eszközökre is természetesen, a hivatalos alkalmazás Android 2.2-re, vagy újabb verziókra tölthető le.

Első körben mi is írtuk, hogy kimaradt a webáruház, de most ez is megérkezett. A Google jogászai - vélhetően nem kis erőfeszítések árán - sikeresen megállapodtak az efféle szolgáltatások elterjedésének legfőbb akadályát képező kiadókkal. A keresőóriás a Universalt, az épp eladásra váró EMI-t, és a Sony Music-ot is rávette a partnerségre, emellett rengeteg kisebb, független kiadóval is együttműködnek a jövőben, hogy sikerre vigyék a Google Musicot.

Mindezek eredménye, hogy az Android Music Marketben immár cirka 8 millió dal érhető el, ami hamarosan a 13 millióra gyarapszik. Mind jó minőségű 320 kbps-es fájl, döntő többségük 99 cent körüli áron szerezhető be. A megvásárolt darabok rögtön megjelennek Google Music kontónkon, ahol bármikor lejátszhatunk, vagy le is tölthetünk.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top