Harmadik szemet a bírónak!

2010. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az idei foci vébén a vuvuzelák mellett az is kiakasztotta a szurkolókat, hogy a szervezőket egyáltalán nem érdekli, ha a bírók rossz döntést hoznak. Simán nem hajlandók változtatni a szabályokon, és engedni, hogy a bírók modern technikai eszközöket használhassanak, például visszanézhessék a lassítást. Itt egy ötlet, hogyan lehetne ezt ügyesen megoldani.

Andy Kurovets a Referee Third Eye ötletének gazdája, akinek fura órájáról és pikáns egeréről már mi is beszámoltunk. A pasi nem túl jó angolsággal írta le, hogyan is gondolja a dolgot.

Mindenesetre én úgy értelmeztem, hogy szerinte a bírónak egy ilyen órát kéne hordania, mint ami a képen is látható.

Plusz lenne egy másik bíró, aki monitoron követi az eseményeket. A kérdéses szitukban ő döntene a lassítás alapján, és egy gombnyomással, Bluetooth kapcsolaton keresztül tudná elküldeni a meccset vezető emberke órájára a véleményét.

Tulajdonképpen tényleg gyorsabb, mintha a bíró minden egyes alkalommal odasétálna a monitorhoz, és megnézegetné, mi is történt.

Biztos vannak rá egyéb módszerek is, a lényeg tulajdonképpen az lenne, hogy a FIFA egy hajszálnyival legyen nyitottabb az újdonságokra.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top