Erről beszél a Google vezérigazgatója!

2010. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy Telegraph interjúban a Google vezérigazgatója beszélt a vállalati adatvédelmi elvről, a mobil operációs rendszerről, az Android, és az egyelőre még kiadatlan Chrome OS-ról.

Az interjú legérdekesebb része az volt, amikor Schmidt elmondta, hogy a vállalat nem tervezi kiadni a Nexus One készülék utódját, tehát a pletykált Nexus Two telefon sem lesz kiadva. Nem tartják szükségesnek még egy ilyen készülék létét, mivel már számos nagy cég (mint például a HTC) kijött a saját nagyobb tudással rendelkező Androidos készülékével.

A Google berkein belül megvitatták a kérdést, és arra a döntésre jutottak, hogy ezt így nem kéne tovább vinni, mivel a Nexus One sem volt egy túl sikeres platform, és azt, amiért fejlesztették ’elérték’ „azért kezdtük a Nexus One fejlesztésébe, hogy előrelendítsük a fejlődésben stagnáló mobil piacot, ezt a célunkat elértük, így nem kell többet ilyen jellegű telefont fejlesztenünk. A telefonunkról sok pozitív, és negatív visszajelzést kaptunk. Tudjuk, hogy hol a határ, és itt megállunk”.

Az interjú későbbi felében Schmidt a Google új operációs rendszeréről a Chrome OS-ról beszélt. Bár azt nem árulta el, hogy csak speciálisan erre a rendszerre fejlesztettek környezeten fut-e majd, vagy bármilyen hardveren (bár szerintem mindenképpen így lesz, mert az Androidnál is azt hittük, hogy csak néhány hardveren fut majd, mint az Apple esetében és nem így lett). Szerintem nem akarnak abba a hibába esni, hogy egy alapvetően ingyenes megoldásokat kínáló cég egy fizető szoftvert dob piacra, ami csak bizonyos harvereken fut majd el. Arról viszont beszél, hogy előrehaladott tárgyalások folynak bizonyos még meg nem nevezett gyártókkal, hogy ők biztosan használják a frissen megjelenő készülékükön ezt a rendszert.

Az interjú során kérdések merültek fel a Google új nagy vállalkozásaival kapcsolatban is, mint például a Google Me amelyet Facebook riválisnak szánnak, vagy az iTunes, és Zune Market rivális Music Store projekttel kapcsolatban is, ám ezekről sajnos semmilyen információval nem szolgált nekünk a vállalat vezérigazgatója.

Szerintetek ezekből a tervekből mi valósul meg?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top