Így tesznek lapátra a munkahelyeden 2015-ben

2015. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vége a kellemetlen, kínos pillanatoknak a munkaadó részéről: csodálatosan fejlődő világunkban a technika lehetővé teszi azt, hogy az eddiginél jóval diszkrétebben hozza a munkavállaló tudomására a főnöke azt, hogy köszöni az eddigi munkáját. A kissé bulváros bevezető egy tanulságos és szerencsésen végződő történetet takar: az ESPN (USA-béli sportcsatorna) egyik tudósítója, Adam Schefter egy pénteki napon arra lett figyelmes, hogy azokat az eszközöket, amelyeket munkaadójától kapott, "valaki" a központból zárolta. Nem tudott rajta e-mailt nézni, sőt, még bejelentkezni sem sikerült. A helyzetet Schefter nem először élte át, így sejtette, miről lehet szó; a közvetlen főnöke és a főszerkesztő, Seth Markman egy viszonylag humoros hangvételű tweetben írt annyit, hogy keresi a gyanúsítottakat, akik beosztottját a cégnél "véletlenül" az elbocsájtottak listájára tették:

Sources: Someone at ESPN "accidentally" placed @AdamSchefter on the terminated list. Devices have been deactivated. Looking for suspects

— Seth Markman (@tunasweasel) August 21, 2015 Szép új világ? A HR-nél tett kötelező körök után kiderült, hogy tévedésről van szó, és még aznap sikerült a kérdéses eszközöket "visszakapnia". Reméljük azonban senki nem kerül olyan helyzetbe, hogy valóban így jusson tudomására az, hogy a munkahelye a továbbiakban nem tart igényt az együttműködésére.


Szerző

tech.hu



Scroll to Top