Házőrző triceratops-robot - VIDEÓ

2011. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Minek egy kutya, ha beszerezhetsz egy házőrző robotot, ami úgy néz ki, mint egy triceratops? Oké, hogy lassú, drága, és meg sem véd az esetleges támadóktól. .. De akkor is, egy TRICERATOPS!

Egy robotikával foglalkozó japán cég, a TMSUK alkotta meg ezt a helyre kis jószágot, még 2002-ben. Egész pontosan Banryu (=őrsárkány) névre hallgatott, és 18840 dollárért árulták. Szegény kis dinó nem lett átütő siker, valószínűleg azért, mert mindössze annyit csinál, hogy fel-alá mászkál a házban, és fotókat készít az esetleges betolakodókról. Percenként három métert tudott megtenni, ami elég szerény teljesítmény egy őrtől.

##233253##

De a TMSUK mérnökei nem adták fel, ésa következő évre megteremtették Banryu T73S-t, aki már nem hasonlít egy triceratopsra, ellenben 15 métert is meg tud tenni percenként. Ráadásul felfedezi a szén-monoxid szivárgást is, amin nem állok neki fanyalogni, mert az tényleg irdatlanul fontos dolog, és életet menthet. Sőt, távolról is lehet irányítani a robotot, és videótelefonon azt is lehet követni, amit ő lát. Mint a videóból is látszik, fel tud menni a lépcsőn is. (Egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni: zseniális az aláfestő zene!)

##233251##

Szóval mindez még 2003-as fejlesztés, azóta nincs semmi újdonság a TMSUK honlapján Banryu-ról. Ugye ti is sajnáljátok, hogy nem terjedt el a házőrző triceratops-robotok hagyománya világszerte?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top