Egyre több a mobilinternetező

2011. 01. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ahogy a tavalyi esztendő nagy része, úgy az új év eleje is egyértelműen az okostelefonokról és a táblagépekről szól. A szakértők a mobilinternetezés terén is nagy robbanást várnak idén.

Még csak pár napja mutatták be a nagyközönségnek a legújabb, 3.0-ás Android verziót, a Honeycombot, amit a táblagépekre specializáltak, máris kiszivárgott a hír, hogy a Google nyárra tervezi a legújabb okostelefonokra készült oprendszerének a bemutatását, ami - ha már nyár - stílusosan az IceCream nevet fogja viselni. Tehát nemsokára új taggal fog bővülni az Android család a 2.4-es személyében.

##233223##

És ha már mobil oprendszerekről van szó, akkor említést érdemel az a hír, hogy az Ericsson szerint az év végére a mobil internet használók száma eléri majd az 1 milliárdot. Sőt a felfelé ívelés itt nem áll majd meg, hiszen a jóslatok egészen 2015-ig szólnak, amikor is már majdnem 4 milliárd mozgásban lévő netező lesz a világon.

De térjünk vissza ehhez az évhez, amikor is az előrejelzések szerint abból a bizonyos 1 milliárdból kb. 400 millióan az ázsiai földrészről fogják igénybe venni a szolgáltatásokat, míg a másik 400 millió felhasználón osztozik majd Európaés az amerikai kontinens. (Oké, tudom, hogy ez csak 800 millió, de nincs is még évvége :D.) Szóval azt mindenképpen be kell látnunk, hogy ez az iparág rohamgyorsasággal fejlődik és fog is fejlődni az elkövetkezendő években, lévén, hogy a jó öreg laptopok mellett az okostelefonokés a táblagépek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top