Hivatalos a Samsung Galaxy Tab

2010. 09. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Samsung ma végre hivatalosan is bemutatta a várva-várt tabletet. Mi már korábban is írtunk róla többször is, szóval most kábé összefoglaljuk, mit is tudunk - a pontos időn kívül.

A Samsungék "smart media device" néven emlegették a Galaxy Tab-et. Ha le akarnánk fordítani, akkor ez okos média eszköz lenne, ezért inkább mégsem fordítjuk le.

Cortex A8 1 GHz-es processzor ketyeg az eszközben, ami 512 MB RAM-ot kapott, a belső memória pedig - valószínűleg a pénztárcától függően 16 vagy 32 giga, de microSD kártyával bővíthető. A héthüvelykes TFT-LCD kijelző felbontása 1024x600, magának a készüléknek a méretei pedig 190.09 x 120.45 x 11.98 milliméter. És mindössze 380 grammot nyom!

Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy Android 2.2 fut rajta, és van beépített wifi és 3G. Az akkuidőről annyit tudunk, hogy a Samsung szerint 7 órán keresztül bírja a filmlejátszást. Ja, és két kamera is van rajta: a hátsó 3 megapixeles, autofókuszos, LED-vakus, az elülső pedig "csupán" 1,3 megapixel, de a videochateléshez talán ez is elég lesz. A koreai gyártó a Vodafone-nal közösen mutatta be a Galaxy Tab-ot, és elvileg októbertől a legtöbb európai vodafone-os piacon lehet majd kapni. (Azt még mindig nem tudjuk, mennyiért.)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top