Hogyan puskázzunk kólával?

2010. 05. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Megint puskázási tippel találkoztam, ez egész használhatónak tűnik. Csak egy üveg üdítő, egy kis ragasztó, egy nyomtató-szkenner és egy képszerkesztő progi kell hozzá. (Jó, meg némi bőr az arcon, hogy ennyire hülyének merjük nézni a tanárt.) Itt a kóla-puska, már csak a sültkrumpli kell.

Fogalmam nincs, ki rakta össze ezt a kedves képsorozatot, mert több helyen is találkoztam vele, de csak az Eatliver oldalig tudtam visszakövetni. Inkább nem is daraboltam szét a képeket, olyan jól néz ki így egyben.A módszer lényege annyi, hogy le kell szedni a kólásüvegről a papírt, beszkennelni, aztán kedvünkre átszerkeszteni a címkét. Nyilván oda érdemes felírni a fontos infókat, képleteket, ahol nem olyan feltűnő, tehát a tápérték- és összetevő-információ helyére. Aztán pedig ki kell nyomtatni a megfelelő méretben, és felragasztani a dobozra, és már mehetünk is dolgozatot írni.

A szkennelésnél érdemes a legmasabb felbontást alkalmazni, a nyomtatáshoz meg jó, ha van fotópapírod. Elég kevés infó fér rá, ennyit tulajdonképpen akár meg is lehetne tanulni. De akinek egyszerűen nem mennek a fejébe a képletek (jó, tudom, itt olyanból kevés van :)), annak jól jöhet egy ilyen mentőöv.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top