Kompakt gép, cserélhető objektív

2010. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Most épp a Sony hozott nekünk ilyen újdonságot az NEX-5 és NEX-3-as gépeiben. A gyártó szerint így tükörreflexes minőséget biztosítanak a kompakt fényképezők.

A Sony közleménye szerint az NEX-5 a maga erős, könnyű magnézium házával a világ legkönnyebb és legkisebb, cserélhető objektíves fényképezőgépe jelenleg. A hagyományos DSLR gépekkel összehasonlítva nagy különbség, hogy a „tükör nélküli” kialakítás miatt a ház mélysége pusztán 24,2mm a legkeskenyebb részen.

Mindkét fényképezőgépben az új fejlesztésű, 14,2 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor kapott helyet. Az álló és mozgóképek finomítását a teljesítményre kihegyezett BIONZ processzor végzi, amely az ígéretek szerint a DSLR gépek esetében megszokott sebességgel végzi autofókusz, illetve minimális expozíciós válaszidővel kapcsolatos teendőit.

Mindkét készülékkel gyorsmozgású jeleneteket is meg lehet örökíteni, akár 7 kép/másodperc teljesítménnyel.

Sztereó hangos HD videót is rögzítenek a gépek MPEG4 formátumban, az NEX-5 Full HD-t (1920 x 1080i) tud, az NEX-3 a 720p-t viszi.

Ami a cserélhető objektíveket illeti, hadd idézzük a gyártót, olyan szépen fogalmaztak! "A cserélhető, kompatibilis E-bajonettes objektívek igen széles skálájával a művészi lehetőségek skálája rendkívül szélesre tárható. Az opcionális LA-EA1 adapterrel további 30 féle α családhoz tartozó objektív és telekonverter is csatlakoztatható, valamint az A-bajonett záras objektívek egész sora (kizárólag manuális fókusszal)."

Az NEX-5 és az NEX-3 fényképezőgépek a Sonytól 2010 nyarán kerülnek a boltok polcaira.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top