GPS lopásért egy nagy verés?

2010. 05. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vannak tettek, amiket szívesen büntetnék válogatott kínzásokkal. Ide tartozik, ha például egy idős nénit bántanak, vagy mondjuk ha egy mentőstől lopnak. Noha a tettes nincs meg ennél a legutóbbi esetnél, de legalább az ellopott eszközt pótolták.

A mentősök négy éve kaptak GPS-eket a Nav N Go-tól, hogy könnyebben és gyorsabban oda tudjanak érni a riasztásokhoz. Sajnos azóta nem egyszer érkezett olyan hír, hogy elloptak egy-egy "adományt". Legutóbb március 25-én történt ilyen eset, amikor egy épp szolgálatot teljesítő mentőautóból vittek el egy navigációs eszközt. A szigetszentmiklósi mentőállomás rohamkocsija éppen egy beteget szállított a IX. kerületi Merényi Gusztáv kórházba, s amíg megérkezve a mentőautó hátsó részénél tevékenykedtek, egy ismeretlen a vezetőfülkéből kiemelte a szélvédőre rögzített navigációs készüléket.

Öröm az ürömben, hogy amikor a Nav N Go-sok meghallották a sztorit a rádióban, a készülékgyártó partnerükkel, a Navonnal közösen felajánlottak egy GPS-t, hogy pótolják az ellopottat. De azért muszáj feltennem a kérdést: meg tudjátok fogalmazni (csúnya szavak és véres leírások mellőzésével), mi járna a tettesnek?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top