Ilyen lesz az új Live Messenger - VIDEÓ!

2010. 05. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Kíváncsi vagy milyen forradalmi újításokat hoz az új microsoftos csevegőprogram (MSN)? Min fogsz 2010ben beszélgetni? Nézd meg, mert érdemes!

Elérkezett a 2010-es év, és az új Live Messenger még mindig sehol, pedig minden évben szoktak kiadni egyet. Idén azonban elmaradt, ám lehet hogy megéri várni rá, ugyanis elég nagy ráncfelvarráson esik át, ez már inkább nem kis plasztika, hanem inkább mélysebészet.

##202370##

Nézzük miért mondom ezt: Nagy felbontású video chat, és rövid video üzenetek küldése. A video chat minősége majdhogynem túl fogja szárnyalni az eddig veretlen skype programét. Mélyebb integrációt kaptak a live szolgáltatások a rendszeren belül, ilyen például a spaces, ahol a tárolt képeket, dokumentumokat még egyszerűbben megoszthatjuk barátainkkal. A Hotmail integráció is jól sikerült programba. Vagyis közvetlen a live Messengerből tudjuk Hotmail fiókunkat kezelni.

Az egyik, talán legnagyobb újítása a Live Messengernek, hogy képes lesz fogadni a kiválasztott hálózatok (pl.: twitter, facebook, flickr, myspace… stb.) üzeneteit, de ami ennél is nagyobb, hogy üzenhetünk is a programból, vagyis nem kell meglátogatnunk „1200” weblapot ha frissíteni szeretnénk az állapotunkon, hanem csak rácsattanunk az msn-ünkre, és már megy is. A facebook jóval mélyebb integrációt élvez azért mint a többi hálózat (sejtjük, hogy miért). 

Fejlettebb telefon funkciók, mostantól lehetőségünk nyílik majd az okostelefonokon is az MSN használatára, és nem csak a cset részére, hanem a képmegosztás, és a hangátvitel is. Ami még a mobil résznél lényeges, az SMS küldés, vagyis ha csatlakoztatjuk a Messenger programhoz, akkor képesek leszünk SMS-t küldeni az állapotfrissítéshez.

Ezeken kívül nagyon nagy újítás még a biztonság, vagyis végre gondolkodnak Redmondban, és az adatvédelemre is hangsúlyt fektettek. Részletes jogosultságokat adhatunk majd hozzá az egyes csoportoknak, embereknek, így biztosítva hogy mennyit láthatnak azokból az adatokból amit megosztunk a többiekkel. 

A szolgáltatási skála bővült, méghozzá jó irányban, ezzel a programmal, ha elkészül, és valóban ilyen lesz, akkor nehéz lesz versenyre kelni. Ti mit használtok csevegésre?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top