iPad 2 másfél milliárdért

2011. 03. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Valószínűleg a világ legdrágább iPad 2-jét készítette el egy dizájner, aki arany, platina, gyémánt, dinoszaurusz fosszília (!) és egy ősrégi ásvány segítségével turbózta fel a tabletet.

Az Apple forradalmi, piac- és kategóriateremtő tabletjének második generációját nagy várakozás előzte meg. Az elődjénél gyorsabb, vékonyabb és könnyebb tábla PC minden bizonnyal beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, hiszen a hírek szerint két nap alatt sikerült belőle egymilliót eladni.

A káprázatos luxuskütyükben utazó Stuart Hughest is megihlette az iPad 2 és megálmodta a saját, természetesen minden korábbinál csillogóbb változatát. A Gold History Edition névre keresztelt különlegességből mindössze két darab készült, melyek egyenként 5 millió fontba, azaz nagyjából másfél milliárd forintba kerülnek.

A mellbevágó ár oka a készülékek egyedivé varázsolásához használt anyagokban keresendő. Kezdjük a "szimpla" összetevőkkel: a tablet hátlapja tiszta 24 karátos arany, akárcsak a közepén díszelgő Apple logó, aminek a csillogását 12,5 karátnyi gyémánt biztosítja. Mintha a nemesfém önmagában nem volna elég előkelő.

Az előlap sem piskóta, a keretet a világ egyik legidősebb ásványából, 75 millió éves ammolitból készítették. Ha ez még nem lenne elég, ráadásként egy közel 65 millió éves T-Rex fosszília darabjait is beleapplikálták. Az előlap egyetlen fizikai gombját egy 8,5 karátos gyémánt díszíti, amit platinába foglaltak és 12 kisebb gyémánttal vettek körbe.

A párját ritkító tablet hagyományos használatra alkalmas, bár a tömege kb. 600 grammról 2 kilóra hízott, így a hordozhatóság lényegében ugrott. Bár az is borítékolható, hogy aki kifizet 5 millió fontot egy ilyen kütyüért, az vélhetően nem mindennapi használatra vásárolja majd meg, hanem dísztárgynak, illetve esetleg khm khm, valamilyen pótléknak.

Stuart Hughesnak egyébként nem ez az első ilyen húzása, korábban az iPhone 4-nek is elkészítette egy 5 millió fontos változatát. Érdemes a honlapján is szétnézni, egészen elképesztő, hogy mi mindent öltöztetett már nemesfémekbe és drágakövekbe.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top