Itt a Google Drive - De mi ez?

2012. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A felhőalapú szolgáltatásoknak úgy tűnik akkora divatja lett, hogy lassan szinte minden gyártó, forgalmazó előlép a saját megoldásával. Most a Google rukkolt elő egy felhő alapú szolgáltatással, de miben jobb ez mint a többi?

A Google pár napja bejelentette, hogy ingyenes online tárhely szolgáltatást kíván létrehozni. Ezzel a bejelentéssel vége szakadt mindannak a sok pletykálásnak, ami a Google eddigi terveit övezte a felhővel kapcsolatban.

A Google Drive névre hallgató szolgáltatás riválisaival szemben sokkal kisebb, csupán 5GB tárhelyet biztosít, mely még annyira új, hogy sem telefon, sem pedig számítógépes applikáció nem készült hozzá. Természetesen az alapcsomagon kívül - ami ingyen is elérhető - 2,49 dolláros havidíjért 25 GB-ra bővíthető az online tárhely mérete.

Amiért érdemes lesz áttérni a Google megoldására, az a fejlett dokumentumkezelés. Gyakorlatilag a Google szervere minden dokumentumot listázni fog. Például, ha egy bescannelt újságcikket töltenénk fel, akkor a Google keresőjében már szavak szerint találhatjuk meg az adott képet, dokumentumot. Például, ha valaki csinál egy képet a Hősök teréről, majd feltölti a képtárba, akkor már Hősök tere címkével lehet megkeresni.

 

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top