Játéktermi arcade masina iPadból

2010. 04. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
No kérem szépen, eljutottunk végre abba a stádiumba, amikor az almás cég tabletjéhez is elkezdenek szállingózni a kiegészítők, melyek között egy olyan eszközre bukkantam, amire simán rányomnám az öt csillagot, ha értékelni lehetne.

A kis iPadhoz való holmi nem más, mint egy játéktermi arcade játékgép lekicsinyített kerete, melybe magát a tabletet ültethetjük kijelzőként a beépített dokkoló segítségével, így a kis hardver az iCade applikációnak köszönhetően azonnal játékgéppé varázsolódik a szemünk láttára. Pont olyanná, mint amit kölökkorunkban láttunk a presszók és játéktermek sötét helyiségeiben.

A gyönyörű retro stílust idéző hardver és applikáció (ez utóbbi április 3-ától elérhető az App Store kínálatában) olyan lehetőséget kínál, amit eddig még nem látott a nagyérdemű. Ifjúkorunk arcade játékait játszhatjuk általa, méghozzá olyan nevekkel, mint a Pac Man, Donkey Kong, Dig Dug, QBert, vagy hogy egy újdonságot is említsek, az Apple vezérigazgatójának főszereplésével elkészített Super Steve Bros, mely egy kicsit a Super Mario Bros-ra hajazva pontgyűjtögetős szórakozást ígér.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon bejön ez a kis kiegészítő motyó, hiszen már attól, hogy nézegettem, rengeteg gyerekkori élmény jutott eszembe, tehát a nagyszerű játékok mellett nosztalgikus élménnyel is szolgál a kicsike. S, hogy a kedves nagyérdeműnek mennyibe fájna egy ilyen retro holmi? Nos, mindössze 150 dollár az ára, amit nem mondanék éppen egetverően drágának.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top