Jön a napelemes Android teló

2011. 02. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy okostelefonra nem csak azért hasznos egy napcella, mert szép zöld és környezetbarát, hanem mert így nem kell azon aggódni, hogy fél nap alatt lemerül a csúcsmobil. Az Invitation napelemes technológiájával ellátott Umeox Apollo telefon pont valami ilyesmit ígér.

A hírek szerint 100 dollár (20 ezer forint) lesz az ára előfizetéssel, és májusban kezdik szállítani Európába, Latin-Amerikába és Indiába. Android 2.2, MediaTek processzor és microSD kártya nyílás sorakoznak a telefonban, ami természetesen nem a specifikációival hódít, inkább a napelemével.

A Sunboost3 névre hallgató napcellát az Invitation gyártotta, és nem csak mobilba lehet építeni, hanem bármilyen elektronikai cikkbe, amit nappal lehet tölteni. Állítólag egész jól működik borús időben is, ezért alig kell majd konnektorba dugdosni a telefont.

Ez persze erősen marketing-dumának hallatszik, és valahogy nem az az érzésem, hogy tíz év múlva is emlegetni fogjuk, hogy mekkora jó meló volt az az Apollo. Inkább azt remélem, hogy sokan fogják követni a kezdeményezést, amiből aztán tényleg használható és izgalmas megoldások születnek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top