Jön a szamuráj mobil platform!

2010. 04. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Elektronikai óriások állnak össze, hogy megdöntsék az Apple, a Microsoft és a Google mobil platformjainak uralmát. Reszkess nyugat, jönnek a szamurájok!

Hat teljességgel jelentéktelen és ismeretlen japán cég fogott össze, hogy új mobil platformot készítsen. Az NTT Docomo, a Renesas Electronics, a Fujitsu, az NEC, a Panasonic és a Sharp úgy döntött közösen készítik el Japán saját mobil operációs rendszerét.

Igaz, hogy főleg Japánra koncentrálnak, de az már most biztos, hogy a 2012 közepén megjelenő "szamuráj" oprendszer zökkenőmentesen kommunikál majd a Symbian-al, a Linux-al és talán az Androiddal is. Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a készülékek mégsem csak a szigetország számára lesznek elérhetőek, ami ilyen nevekkel a rendszer háta mögött még akár veszélyt is jelenthet a világ vezető mobilgyártói számára.

Mivel az ország telefonjainak túlnyomó többsége hazai termék (Sharp, Panasonic, Mitsubishi, Toshiba, NEC, Denso, Pioneer, Sanyo, Kyocera, Hitachi, Casio és természetesen a Sony Ericsson), így ez logikus lépés a gyártók részéről, az NTT Docomo 53 millió!!! előfizetője pedig komoly előnyt jelent az új platform népszerűsítésében. Bár az Android kompatibilitása még kérdéses a frissen megalakult konzorcium részéről, az biztos, hogy az új mobil oprendszer bármely hardvergyártó számára elérhető lesz a világon.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top