Laptop naci

2012. 02. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A számítógépfüggőknek minden bizonnyal megváltás lenne ez az új találmány.

Egy holland feltalálópáros kifejlesztett egy olyan farmert, ami teljesen új jelentéssel ruházza fel a „laptop”, azaz ölben is csépelhető számítógép fogalmát.

A naci, amit a „Beauty and the Geek” névre kereszteltek egy működő billentyűzettel, egérrel és hangszórókkal van ellátva. Megalkotói, a Nieuwe Heren nevű cég társtulajdonosai, Erik de Nijs és Tim Smit állítják, hogy a farmer nemcsak a géppel tartja viselőjét kapcsolatban mozgás közben, de még kényelmes is.

„Egyáltalán nem nehéz. Annak ellenére, hogy egy rugalmas billentyűzettel, apró hangszórókkal és egérrel láttuk el, alig nyom többet egy átlagos farmernél.” – mondja de Nijs. „A célunk az volt, hogy a felhasználó anélkül tudjon kapcsolatban maradni a gépével és irányítani azt, hogy oda lenne hozzá láncolva.”

A divatos szabású farmer, mely vezeték nélküli kapcsolat segítségével kommunikál a számítógéppel, várhatóan 250 fontért (kb. 86.000 forint) lesz kapható – feltéve, hogy valaha is forgalomba kerül. „Egy meglehetősen bonyolult termékről beszélünk, és jelenleg nincs elég pénzünk, hogy piacképessé tegyük.” Mi csak annyit kérdezünk: lenne egyáltalán piaca?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top