Laptoppal és táblagéppel újít a Lamborghini

2012. 06. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Viszonylag hosszú várakozás után megérkezett a Lamborghini táblagépe és okostelefonja, melyekért igencsak a zsebünkbe kell nyúlni.

 

A Lamborghini már rég óta képviselteti magát az IT piacra dobott asztali gépével, így nem volt kérdés, hogy hamarosan megjelenik az okostelefon és a tablet is a portfólióban.

A Tonino Lamborghini termékcsalád tagjai ránézésre sem mondhatóak jó vételnek, csak egy játékszernek a gazdagok részére. Azt már tudni lehet, hogy az új eszközök először az orosz piacon fognak robbanni, így nem meglepő, hogy a legtöbb orosz oldal már pontos adatokkal rendelkezik.

A TL688 és TL820 névre hallgató készülékek egy teljesen alap androidos telefonnak mondhatóak. Egy apró 2, 2,5  hüvelkyes kijelzőt fognak kapni és egy 3, illetve 5 megapixeles kamerát. Míg a gyengébbik versenyző csupán 1 GB belső memóriával fog rendelkezni, a másik 4GB-tal. Ezek a számok még jobban sokkolnak, ha azt is tudjuk, hogy nem lehet bővíteni a memórájukat. Mindezt a "luxust" 60.000 orosz rubelésrt fogják kínálni, ami körülbelül 440.000 forintnak megfelelő összeg.

A másik készülék, ami már kicsit megnyerőbb, az L2800-as. Ez már 9,7"-os kijelzőt fog kapni 1024x768-as felbontással. Ezzel a specifikációval a 75.000 rubeles ár nem mondható drágának az előzőhöz képest, de ez így is közel 540.000 forint lesz. Ha még azt is hozzá teszem, hogy egy 1,2 GHz-es processzort és es 512 MB RAM-ot pakoltak bele, a prémium készülékek piacán egy jó vételnek tűnik.

Miért nem autó?

Az autókhoz a Tonino Lamborghini-nek már nem sok köze van. Az autógyár 1972 óta nincs a család tulajdonában. Korábban, a Ferruccio Lamborghini által alapított cég traktorok gyártásával kezdte pályautását, de gyártottak már lámpaégőket, motorokat is. Az autós üzletág pedig csak 1962-ben kezdte meg működését, de az 10 év után kiszervezésre is került. Jóval később, 1982-ben Ferrucio fia, Tonino indított egy vállalkozást, ami egy órával indult. Úgy tűnik az öreg tervező fia sok mindent örökölt apjától. Egy részről kreativitást, más részről sikerorientáltságot, amivel már harmadik évtizede sikeresen működik a cég.

Tonino cége már nem csak autókkal, hanem piperecikkekkel, parfűmökkel, ágyakkal, ágymatracokkal, kávéval is foglalkozik, így egy egészen új irányt jelent az IT piac, melyen már laptoppal, PC-vel, tablettel is képviseltetik magukat.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top