Magas áron jön Microsoft Surface

2012. 06. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Microsoft nemrég bemutatott táblagépe körülbelül azonos áron lesz elérhető, mint a többi tablet a piacon, de mivel lesz jobb?

 

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a Microsoft új táblagépe a piac vezetőjénél, az iPadnél is drágább lesz. Egyes megerősítetlen források szerint -melyek ezen a téren nem szoktak hazudni- úgy látják, hogy az egyszerűbb kivitel 600 dollárba fog kerülni. Reálisan számolva ez körülbelül 150.000 forintot tesz ki. Ahogy azt már korábban megírtuk a legegyszerűbb gépen a Windows RT fog futni és a pletykák szerint csak WiFi-vel lesz kapható. Ez az ár azért is meglepő, mivel a legolcsóbb iPad ára jelenleg 500 dollár.

Panos Panay, a Microsoft tabletekkel fogllakozó managere azt mondta a bemutató során, hogy a surface egyáltalán nem lesz drágáb a konkurensek gépeivel, így teljesen versenyképes lesz a többivel szemben.

Ha sikerül túlélni a 600 dolláros árat, muszáj kihangsúlyozni, hogy a piacon kapható iPad retina kijelzővel van szerelve, szemben az 1366x768-as Surface-szel szemben. Arról, hogy a legolcsóbb modell milyen plusz kiegészítőket fog tartalmazni még nincs információnk, de annyi biztos, hogy egy mellékelt billentyűzettel komoly lépéselőnye lenne a Microsoftnak.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top