Linux-os kézi játékgép - VIDEÓ

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bár itthon valószínűleg csak kevesen hallottak a Gamerpark GPX WIZ-ről, most augusztusban érkezik új, nyílt forráskódú gépük, a Caanoo.

A szoftverkörnyezet a legelső kiadástól kezdve Linux épp ezért, az összes szoftver nyílt forráskódú a játékoktól kezdve az applikációig. A 3,5 colos érintőkijelzőn a játékok mellett a GPH saját appstore-jából ingyenes és fizetős kis alkalmazásokat tölthetünk le.

A Caanoo képes lejátszani az MPEG4 (a videóban MEPEG4 :) Divx és Xvid videófájlok mellett a Wav és OGG hangfájlokat, képes a TXT formátumú e-könyek megjelenítésére és lehet online játszani egymással. Igaz hogy ehhez kell egy az USB portra csatlakozó Wi-Fi adapter, de cserébe az egész cucc (Wi-Fi dongle nélkül) 150 dollár.

##212131##

Nem igazán értem egy ilyen hardver létjogosultságát, azon a piacon, ahol a Nintendo és a Sony kézikészüléke szinte egyeduralkodó, de a nyílt forráskód és a GPH támogatása biztos megdobogtatja a jólelkű hekkerek szívét. Különben meg nem érte volna meg az ötödik szülinapját a konzol, ha annyira halott ötlet lenne.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top