Három új mini fotógép

2010. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Sony három új modellel bővítette ultrakompakt fényképezőgépeinek számát. A kicsi, mini és az apró, ez most a Sony jelszava.

Mindhárom fotógép az általunk is bemutatott EXMOR R szenzort kapta meg, ami igencsak jó hatással van a sötétben való fotózásra.

Az 5x optikai ZOOM-os WX5 nagyjából követi az előd, a WX1 dizájnját, míg a TX9 és a T99 pedig egy-egy kártyapakli méretű apróság 4-szeres optikai ZOOM-al, amit a Sony mérnökei a gép fémházába rejtettek.

A T99 kivételével (ami 720p-t tud) mindegyik kamera képes FullHD videók felvételére, ám cserébe a másik két tesóval szemben 14.4 megapixeles érzékelőt kapott, míg a WX5 és a TX9 „csak” 12,2 megapixellel garázdálkodhat.

A 3D, mint szinte a Sony minden termékcsoportjában itt is megjelenik, a WX5 és a TX9 képes 3D panorámafotókat készíteni, sőt, ha egy tárgyat, embert stb. sikerül mozdulatlanul körbefotóznunk, abból is képes 3D-s képet kreálni, amit bármilyen 3D-s tévén, vagy monitoron visszanézhetünk. Mindhárom Cyber-Shot modell több színben lesz kapható szeptembertől, de a T99 lila és extrémzöld burkolatától még a szekszésnyújorkos csajok is dobnának egy hátast.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top